2010/11/30

H-Várom a szülinapom

Valóban nem is tudom miért várom mert amióta kibujt Zalán, volt sok torta is, gyertyát is fujtam el, s ajándékot is kaptam majdnem minden hétvégén-pl.labdát igazi foci labda de olyan mint egy sapka, gumimacit, s szappanbuborék fujót is.
Azt mondja az ovó néni hogy a Mikulás is nagyon figyel, éneana már leirta neki hogy kell nekem egy postás darus autó.
Jó volt itthon éneanával a tegnap, sütöttünk bundás kenyeret és sütit is, narancsosat és mazsolásat, ma vittem az oviba is de pizsamát nem. Itt éneapa lefényképezett s azt mondták olyan vagyok mint a kutya aki a Holdon volt-Lajka. Volt kutya a Holdon, volt rakétája?-nekem is kell !!!

2010/11/23

H-Sütöttünk bográcsost

Igen, én nem tudom mi az hogy főzni, az ugy volt hogy éneana este mondta hogy nézzem meg milyen paszulyt tett a narancssárga tálba, én megmostam és még azt is mondta hogy ha vizben hagyjuk, reggelre nagyobbak lesznek. És reggel mikor felkeltem, valóban a fehér közepes paszulyból lett óriás paszulyka és éneana azt mondta ebből lesz majd a babgolyás. Nem tudom miért van ennyi neve. És éneapuka rakott egy nagy tüzet, tehát sütni fogunk, és csinált egy piramist amire ráakasztottuk ezt a nagy tálat, és én dobogattam be egyenként a paszulyt, mintha kosaraztam volna. A végén éneana engedte hogy én vágjam bele a petrezselymet amit a kertből szedtünk, ollóval vágtam, és lett belőle kapoj, mert minden ami zöld és az ételbe van az kapoj. Zalán aludott addig a babakocsijában a ház előtt, nagyon szereti ott. Utána jöttek Loriék és néztünk nagyfiu filmet.

2010/11/16

Z: Szováta

Voltunk csak hárman wellness hétvégen, Hunor nélkül, édesanyám és édesapám kibabázták magukat, én is élveztem s ők is. Nagyon jó volt, én most voltam először kirándulni, lifttel, vendéglőbe, és medence mellett, a nyugányon, ja s persze a Medve tó mellett is sétáltunk. Még nem is vagyok 2 hónapos és már voltam Szováta után Radnóton és Kocsárdon is. Hunor vakáción volt de örvendtem nagyon mikor hazajött és játszott velem. Ő nem igazán akar aludni délbe amikor itthon van, de én alszom délelött is, felkelek, aztán mondogat nekem Dédi, aztán kimegyünk sétálni, megint elalszom, s aztán hazajön édesapám s Huncsi az oviból, s játszunk, este olvas édesanya esti mesét. Már 6.55 kg vagyok, elég nagy, szombaton megmutattak a messen Magyarországon-Gyuszi és Pépi keresztatáéknak-Hunornak a keresztatái. Nekem Ákos bátya, s Ela és Tani lesz, s még valaki- majd januárban visznek a templomba kereszteljenek meg.

2010/11/12

H: Ilyeneket festek-Imádkozó sáska

H: Három katibogár és két darázs



H: Ezt nevezik ajándéknak

Nahát teljesült a vágyam, mindig azt kivántam hogy kapjak kolbászt ajándekba és most kaptam, mmmm-nagyon finom volt, tortát szoktam kapni a vendégektől és csokit de most az egyszer kolbász volt és nagy fiu bugyesz :-).
Nem tudom miért jön ennyi vendég, éneana azt mondja lásson minket milyen szép fiuk vagyunk.Zalán kap ruhácskát, fényképalbumot, játékot, s éneana virágot, én tortát s csokit, s éneapuka pálinkát :-).
Most nagyon szeretek dominozi, éneapuka formákat is rak ki-csigaházat, kigyót, s másokat.