2011/01/28

H-Zalán tortája

Hunor-2011 január 23

Jó volt nekem a tegnap játszottunk Mirunaval náluk a teknősbékájával s minden mással amiután éneanával megcsináltuk Zalánnak a tortáját, én kenegettem az ecsettel s nyaltam a tejszinhabot.Már egész héten készültek éneanáék, tele volt a nappali asztalokkal amik alatt bújkáltam, mert nem akartam játszani az én szobámba.Vettünk túró rudit is hogy legyen a gyerek vendégeknek-nagy Dragos, kicsi Dragos, Dani és Miruna. Aztán vasárnap reggel megérkeztek a vendégek, kaptam megint ajándékor Ioana nasatól Kinder tojást, s még autókat, pázit s sok édességet ami nem tudom hova tünt el, közben. Én akartam még játszani de éenana azt mondta kell menjünk a templomba hogy öntsék le a fejét Zalánnak, hogy aztán mehessen ő is a templomba verset mondani. El is mentünk, egy vagány autóval, amit Sanyika, Zalán keresztapukája vezetett, aztán a templomba Évi mama mellett ültem, s nem láttam éneanának csak a haját.Aztán felemeltek lássam Zalánt, mikor keresztelik, de a pap bácsi is megmutatta aztán nekünk.
Hazajöttünk, most már Mirunaekkal, s elkezdtünk játszani, aztán ettünk s kimentünk hógólyózni, aztán megint játszottunk , s épitettünk magunknak házat a kuckómból és a házikóm lett a konyha.
Hozták a tortát, volt egy másik, marcipános, amiről én mind leettem a virágokat, tata és mama nagy ijedségére, dehát finom volt, s én szeretem a marcipánt.

Itt Jani tátó mellett ültem


Zalán-2011 január 23

Nagy nap a mai nap, már a tegnap gondoltam hogy történni fog valami, de nem gondoltam hogy éppen ilyesmi, már a tegnap Hunor a szomszédban volt, s édesanyám s édesapám folyton a konyhában voltak, hiába hagytak Dédinél mert én úgyis sirtam s ott akartam lenni velük. Aztán betettek a babakocsimba, s ott ültem a konyhában én is és néztem őket ahogy tesznek a tányérokra ételt-amit nekem nem adnak. Aztán hazajött Hunor is, és odafektettek az ő ágyába, nagyon örvendtem mert nem játszodtunk egyáltalán aznap.
S vasárnap reggel mikor lehozott édesanyám a reggeli szundizásom után, hát nagyon elcsodálkoztam mert naaaagyon sok néni és bácsi volt nálunk, nem is tudom kik voltak valóban, de mind gügyögtek nekem s kacagtak, s pusziltak, s ölbe tartottak, ami nekem nagyon tetszett persze.
Aztán felöltöztettek egy szép ruhácskába s mondták hogy visznek a templomba a pap bácsihoz hogy öntse le a fejem vizzel-nem tudom miért ezt sem, de ok, ha azt mondják úgy legyen. Érdekes volt a templom, ott is sok-sok bácsi, énekeltek is, engem adtam egyik öléből a másikéba, de nem sirtam, nem volt okom rá, s igaz már kezdtem álmos is lenni. Na leöntötte a pap bácsi a fejem, aztán még nézelődtem egy kicsit, aztán kijöttünk, felöltöztettek a kinti kezeslábasba s máris aludtam.Megkereszteltek.
Itthon aztán mikor felkeltem még mindig itt volt a sok néni és bácsi, újra kezdtek adogatni, aztán felültettek az asztalra s mindenki ült mellém s fényképeztek, s Hunor mondta hogy csiiiiizzzz.Aztán elment mindenki s megint csak mi maradtunk, s szopikáltam s lefeküdtem, úgyanúgy mint máskor.


Itt szétnéztem ki volt a templomba


2011/01/10

Ő a legnagyobb ajándék

A 2010-es év karácsony legnagyobb ajándéka (legalábbis ezt mondják éneana és éneapuka) Zalán, a kistestvérem-Oooocsi ahogy én mondom.
Igaz hogy én darus postás autót kértem az Angyaltól, de nem baj, majd veszünk, esetleg vagy megkapom 2011-ben. Remélem megint nem bébi lesz a dobozban.

H-Sisonkázunk az utcán

Jó télen itt a Liliom utcában, néha szánkozunk és Jingle bells énekelünk, s mikor jeges akkor sisonkázunk, igaz én nem tudok még, folyton a földön vagyok. Sétáltatjuk Zalánt mig elalszik a babakocsiba, beviszi éneana,s aztán kihozzuk a szánkót s engem húz.
Nagyon fitt -ezt ő mondja, én nem tudom mi az :-)

2011/01/03

Dédi és mi

Z-Első karácsonyom




PONT ilyen könyvet kaptam az angyaltól, persze Hunor nézte és megtanulta az egész versikét ami benne van, és még kaptam Mikulásra és karácsonyra is ezt az etetőt :-), és még Déditől egy olyan rugdalózot hogy azt irja rajta hogy Born to be the best :-)

H-Jézuska szülinapja

Éneana azt mondta hogy a karácsony az Jézuskának a szülinapja, tehát  sütöttünk tortát, én el is akartam vinni a templomba a pap bácsihoz, de gondoltam aztán inkább megeszem mert csokis volt és én diszitettem fel apró kis cukorkákkal.
A Noddy könyvet is amit kaptam majdnem mind kifestettem karácsonyra, képeslapot is csináltunk ajándéknak.
Aztán mondta éneana hogy fel kell öltözzünk szépen mert megyünk a templomba mondjak verset, hangosan, és akkor elkezdődik a karácsony.Volt is nagyon sok néni és bácsi a templomba, ja és sok gyerek aki sok verset mondott, én mind kérdeztem éneanától hogy én mikor kell mondjak. Lejártak az iskolások s akkor kimentünk, én voltam az első, a pap bácsi tartotta a mikrofont, én mondtam az ovis verset, a Csingilingit de nem hallszott, s akkor mondta a pap bácsi hogy mondjam még, s én gondolkoztam s elkezdtem énekelni a Hull a hó-t, hát nem mondhattam ugyanazt, és a végén kaptunk csomagot amit láttam hogy hozott az angyal és zsákokba voltak kinn, a véce mellett :-).
S mikor hazajöttünk a templomból akkor már volt nálunk is az angyal, hozott karácsonyfát, s csak egy nagy csomagot, amiben sok minden volt, sok papir, cukorka, mandarin s kicsi csomagok, én kaptam 2 cd-t, mert nagyon sok mindent kaptam már -ezt mondja éneana éneapának.
Azt el is felejtettem hogy az oviban is volt szerep, de én szomorú voltam mert vártam hogy jöjjek haza, akkor is vettünk egy akkora pizzát amekkorát én még nem láttam, amiután voltunk megnézni a nagy karácsonyfát, s látni a Mikulást de nem láttuk.

Z-Csiiiiiizzzzzz


Igy mosolygok én majdnem mindig, már amikor nem vagyok éhes mert akkor nagyon ki tudom kérni azt ami jár nekem

H-Mikulás rajz

Ezzel a rajzzal készültem a Mikulásnak, mondta az óvó néni hogy hétfőn jön 10-kor :-), aztán igaz hogy ebéd után jött, de mi igy is vártuk, éneana is jött és lefényképezett minket.
Ez a Mikulás sokkal szebb volt mint a tavalyi, aki olyan volt mint Micheal Jackson-éneana mondta ezt, én nem is tudom ki az :-)