2011/03/30

H-Puszi és leves

A tegnap miután ebédeltünk krumplipirét és kolbászt-a kedvencemet-mondtam édeszanyának hogy megpusziltam egy kislányt ma. Édeszanya odajött hozzám a konyhába, átölelt és azt mondta örvend és kérdezte ki volt. Erzsébet volt, az ovis kispajtásom, aki még mindig nagyon picurka, és régebb is néztem milyen picurka a lába mikor feküdtünk le délben az oviban. De most a kezét pusziltam meg. Édeszanya azt mondja azért már megnőtt ő is, pedig még csak ekkora.(egy fejjel kissebb nálam, és egy évvel is). Ja, és ha lánytestvérem lett volna, akkor is én azt mondtam úgy hivják hogy Erzsébet.
Utána elmondtam hogy az oviban a leves-zöldség leves, és a második nagyon finom gombóc.

Picurka Erzsébet

2011/03/16

Z-Enni eszem, aludni hmmmmmm -nem igazán

Édesanyám azt mondja éppen ügyesen kezdek enni, reggelire, azaz 11-kor gyümölcsöt, délben egy kicsit szopilok még, aztán délután 4-kor, mikor a többiek is, zöldséget-spenót, múrok, s ilyesmik, cékla, s este müzlit s tejcsit. De mindezek ellenére, éjszaka felkelek, 1-kor, 3-4-kor, s nem látom ez miért gond, eddig is ezt csináltam, s most mérgesek minek folytatom.

2011/03/06

H-Vicces vagyok

Édeszanya azt mondja kis figura vagyok mikor valami érdekeset mondok, például kacag ha azt mondtam hogy van egy eltüntetési kréme a barátomnak, azt árulja, s bekenjük s eltünik. Nagyon sok mindenje van a barátomnak. (minden szebb és jobb mint a mi dolgaink).
És azt is mondtam hogy mikor MI kicsik voltunk akkor éltek a dinoszauruszok, s most csak csontvázak vannak, az üzembe, amit édeszanya muzejomnak nevez.

2011/03/02

Z-Láz, köhögés,fogica

Hát azt mondja édesanyám hogy kinött az első fogicám, lázas is voltam, s köhécseltem is, s még az orvosságtól is sokszor kakiltam. Nem akarok enni sem kanálkával, inkább szopilok még, s mikor be akarják tenni a kanálkát a számba akkor sirok, csukott szájjal.
Hunor sokat játszik velem, azt szeretem mikor bújocskázik velem, de most elment. És ettem almácskát édesanyám nagy boldogságára.

H-Láz, köhögés, himlö

Hát már a múlt hét óta nem voltam oviban, mert beteg vagyok, vannak pattanásaim, amik nagyon viszkettek, mert mostanra már nem érzem annyira, édeszanya mind kente valami fehér valamivel, amit én bekentem a szemembe és sirtam. És kaptam kúpot is a fenekembe, pedig nem vagyok bébi, nem szerettem de nem is éreztem hova ment.Aztán itthon ültem, nem voltam az udvaron se, fürödni se, csak játszottam s volt Bodrinak a szülinapja, s csináltam a tapétából piros pontokat hogy adjam oda az ovó néninek mikor megyek majd oviba. Zalánnal is játszom mondom neki hogy kacagjon és ő kacag, és eszem meg a pürécskéjét mert ő nem szereti. Édeszapa el volt menve messze, nagyon hiányzik, és az este játszottunk bábszinházast. Ja, kaptam egy gyerekeknek való mikrot, piros, a bálból.