2011/04/22

H-Veszel nekem Gábor Áron rézágyúját?

Már régebb az oviban azt mondta az óvónéni hogy mi magyarok vagyunk, azért kaptunk kokárdát, amin zöld, fehér és piros szinek voltak, de Romániában élünk, de nem vagyunk románok, mondjuk mindenhol látom a román zászlót. Csak Miruna, Ingrid, Denisa az. Csak azt nem értem hogy én kivel beszélek angolul, mert a dinoszaurusz, a kutyás, a bolygós, a jegesmedvés, a macskás, és a jéghegyes cd-t angolul nézem, s utána románul ha nagyon megkérem édesanyát. S azt se tudom hogy franciából van-mert az Aluette, gentille aluette az franciául van s azt is szeretem. Na de azért kéne nekem egy rézágyú.

2011/04/19

H-Láttuk a húsvéti nyuszit

Most itthon vagyok, mert vakáció van. És amikor pont kérdeztem mikor lesz a húsvét, s édeszanya azt mondta mikor jön a nyuszi akkor látott Dédi szaladni a mezőn két nyuszit, már elkezdtek járni, azt hiszem ezek fogják hozni nekem a focikaput, amiután édesapa vesz húsi sütöt, s persze ha jó leszek.
Azt mutatják a kutyás cd-n hogy a kicsi kutyának a bárány az apukája. És a bigyigó az egy kicsi ember aki a szánkba van, és megtör mindent. A tegnap pedig kijött a kaka s kinyomta a szajt, s mocskos lett a bugyim. :-). A bajátomnak van egy olyan sije hogy van egy zöjd gombja és megnyomjuk és repül, az egy jepülő si. A sájga az egy arany viz.-a hegyes cd-n.

Z-Jaj nekem !

Nincs több cici csak reggel, s éjszaka ha nagyon sirok. Pedig nagyon sirok, s majdnem minden órában felkelek mert nem szopizhatom még a cumit se, mert közben kiesik a számból, édesanya mérges, édesapuka is, s azt mondják már nem tudják mit csináljanak velem. Este iszom finom tejport amiután ettem bébimüzlit, hogy ne fájjon a hasam mástól. A fogam is ki akar bújni s fáj, s adnak valami szirupot, de úgyis sirok. Nappal is bömbölök ha nem tartanak ölbe, Dédi mondjuk mindig úgy tart ha sirok egy kicsit, s édesanya ha látja aztán letesz.
Máskülömben mosolygok ha fényképeznek, mint itt.


2011/04/08

H-Picnicbasket

Mikor édesapuka el van menve messze az autóval, akkor nem megyek oviba és itthon játszunk édeszanyával és Zalánnal. Szépen sütött kinn a nap és piknikeztünk, sohasem csináltunk ilyet, csak Boribon a játékmackóról tudtam hogy mikor volt kirándulni akkor evett szendvicset. Mi kimentünk az udvarra, kivittük a piknikkosarat, narancslevet, túrós rétest és almát is. Játszottunk az ugrókötéllel és néztük Zénot, a szomszéd kutyát a keritésen keresztül. Aztán hazajött édesapuka és hozott apuka kekszet,a kedvencemet.


Z-Már kettő darab fogica

Üldögélek egész napokat-mert csak azt szeretem, rágok mindent, a papirt enném meg leginkább s nappal mosolygok s éjjel sirok, ezt csinálom majdnem 7 hónapos koromban, ezt kell megjegyezni rólam. Édesanya néha úgy nevez hogy Hisztike.

H-Édesapuka szülinapja volt

Március 26-án voltunk mamáéknál, ebédeltünk, néztünk rajzfilmet, megnéztük ha tojtak a tyúkok, az nagyon fontos mert akkor kapunk tojit, s van amit együnk reggelire.Este hazajöttünk s elkezdtünk sütni édeszanyával rétest-túrósat is, meggyeset is amit Fórika Dávid óvodás kispajtásomnak az anyukájától kaptunk mikor náluk voltunk Sáromberkén. Édeszanya azt mondja én vagyok a legügyesebb szakács, úgy segitek neki ha sütni-főzni kell, mégis nem értem miért nem akar venni nekem olyan főzőkét amilyen az oviban van-azt mondja az lányoknak való.
Sütöttünk tortát is, de se nem dinoszaurusz, se nem elefátost, pedig én olyat szerettem volna, ezen csak tejszinhab volt és a kedvenc pici szines cukorkáim a piros üzletből- azaz a Kajfiból. Aztán vasárnap reggel vágtunk sok zöldséget hogy legyünk erősek, s csináltunk salit. Este jöttek Mirunaék, s mi bebújtunk a kúckomba s megettünk egy tányér reszelt múrkot.
Édesapuka kapott ajándékba olyan borotválkozos dolgokat hogy ne szúrjon mikor puszil meg, s flekken s kolbisütő fogókat.Ja és most édesapuka 36 éves, olyan mint egy madár és olyan hogy lenn a hasa,azaz hatos és édesanya 32-ő is madár és hattyú. Ez azért mondom most a legeslegjobban számolni szeretek, mikor a számban van az étel is, akkor is-morogok és számolok közben.


Z-Eszem a lábom

Nagyon szeretem papilni a lábacskámat, ahogy levetkőztetnek máris a számba van, ha nem lehúzom én a zoknimat is.
Este lefekvéskor olyat szoktunk játszani Hunorral hogy-"Hol van Zalán-Itt van Zalán", eltakarja az arcát Hunor s akkor nem látszik, s én kacagok nagyokat. S még olyat is hogy-Á, BU-dugja a fejét a hasimhoz és csiklint, nagyon szeretem.
Még azt is szeretem mikor édesanya táncol velem a konyhába, régimódi énekekre amit hall a tvr-n mert ott csak az megy a kicsi kocka tévén-no plazma, no kábeltévé :-).
Ja a hol van Zalánt már Miruna is tudja játszani velem.