2012/01/18

Z-Jaj hogy élvezem én a ...havat

Édesanya minden nap kivisz amiután felkeltem nézzük meg a havat, a hóembert, s a szomszéd kutyákat, ja és szánkozni az én kicsi szánkommal, ami a Hunoré volt, és Jani tátó csinált.






2012/01/14

H-Nyakkendő és korcsolya

Voltunk a tegnap reggel a korcsolyapályán, és én már fel akartam tenni azt a nyakkendőt amit édesanya előkészitett nekem az esti koncertre amin én leszek a legszebb és persze a karmester bácsi.
Na de először a korcsolyáról, felmentünk a Somira, oda ahova nyáron is megyünk a játszótérre, és ahol az állatkert is van, édesanya is vett korcsolyát és szépen siklottunk, azaz siklottunk volna ha én is tudnák korcsolyázni, azaz tudok csak még nem olyan jól, aztán édesapuka is jött korcsolyásan, és én nagyon örültem mert még sohasem mentünk mi 3-man.
Aztán elfáradtam, elkezdett nagyon hullani a hó, és hazajöttünk mert kellett ebédelni és pihenni, hogy este menjünk a Mekibe s utána a zenekarba. Most már szabad egyek hamburgert is, mert a héten beteg voltam, ment a hasam, és fájt, és kaptam orvosságot is, de úgy feloldva teába, mert a nagy feketét nem akartam bevenni mikor hánytam éjszaka. Mindegy már, most jól vagyok és este jönnek Mirunáék és nézünk Harcos Pandát. Ja és az este találkoztunk Eszterrel is, aki a székely lányom volt, és csináltam neki ajándékot, majd elviszem az oviba hétfőn, mert alig várom és nagyon imádom-most nézem a Harry Toppert angolul, de én már láttam magyarul is, mikor nagyobb volt, és akkor Harry Potter volt.



2012/01/04

1,2,3-Boldog szülinapot Jézuska

Templomos szerep

Csizmás kandúr 3D-ben-félelmetes 

Csokis keksz készités-fincsi
Nagyon vártuk már az idéni karácsonyt, elsősorban az ajándékok miatt, amit persze megkaptunk úgyanabban a dobozban mint a tavaly-édesanya azt mondja azért mert igy tudja az Angyal hogy azt Dézsi Hunornak és Zalánnak jár, és úgyanúgy jött amig mi a templomban voltunk és verset mondtam a szerep végén a kispajtásaimmal és kaptunk csomagot is, én is, Z. is.
De a karácsony úgy kezdődött hogy reggel lejöttünk és Dédinél máris volt egy kis karácsonyfa, mert az öreg nénikhez hamarabb jön és csak kicsit hoz, és kaptunk egyforma pizsamát, macisat mert testvérek vagyunk, és még fahéjas párnácskát, és mogyisat is. Aztán amiután megnéztük mi volt a templomos pufiban, kibontottuk a nagy dobozt, és volt benne megint játék, irta rajta a kié, kaptunk HZ Mátyás király puzit és dinokat, és én még kirakos játékot, és Z-kalapálosat. Voltak nálunk még Krisztina keresztmamáék, Danival és Sanyikáékkal aki Z-keresztatája, és tőlük is nagyon sok ajánkékot kaptunk, édesanya azt mondja túl sokat, gitárt, 3D puzit,  lovacskát, sapkát, kifestőst, csokit stb.
Ja és karácsony előtt voltunkk moziba, a Csizmás kandúron, de nagyon hangos és félelmetes volt, én nem is tettem fel a szemüveget mert féltem.
És karácsony után egy nap szépen felöltöztünk és elmentünk Ottikáékhoz, nekik van egy kis teknősbékájuk, de most még kutyájuk is, nekem is kell egy Huski kutya, mert én szeretem, Z. pedig imádja a kutyákat, édesanya azt mondja majd lesz nekünk is.Láttunk Berta néniéknél még 2 kutyát, Azurt is, és én tudtam hogy igy hivják, kaptunk még csokit, aztán hazajöttünk, voltak nálunk Leviék, vele néztük a dinos könyvet, nagyon tetszett neki, s utána volt karácsonyi gyerekbuli, jött Denisa, Alex, és egy kicsi bébi-Iulian, aki folyton sirt, ha mi hangosan beszéltünk, de Z. nem sirt.
Sokat táncoltunk, mókáztunk, én énekeltem a gitáromon, másztunk az apukák hátára és a fotelekre, és ettünk szalmakrumplit, kolbival és kecsöppel-yammi, a kedvencem, de azért a töltött káposztát is megettem, de csak karácsonykor :-)